Sjælens bånd – Havets tåre 3

‣ Forfatter: Camilla Wandah

‣ Forlag: Forum

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 189,95

‣ Målgruppe:11+

‣ Sidetal: 129

‣ ISBN: 9788763839266

Hvis Ania virkelig har ret, og jeg er ved at dø, må min vigtigste mission være at holde Seth så langt væk fra Lorex som muligt. Og sikre at han ikke også dør. Jeg bliver kold indeni ved tanken om døden. Selvom jeg prøver at være positiv og sige til mig selv, at jeg kan vinde over perlen, så gnaver angsten alligevel i mig, hvad hvis jeg ikke kan?

”Sjælens bånd” er tredje del og afslutningen på den romantiske fantasyhistorie om pigen Lejla og havmanden Seth og deres (tilsyneladende) umulige forelskelse.

I ”Sjælens bånd” har Lejla fundet en måde at forblive havfrue på, men noget er ikke som det skal være. Hun har det dårligt, og måske er det hendes krop, der nægter at forblive i havfrueform? Er hun ved at dø?

Samtidig er Lejla og Seth stadig på flugt fra den onde leder af havfolket, Lorex, som vil dem til livs, da han fornemmer at Seth måske i virkeligheden er den rette leder af havfolket.

Som i den foregående ”Hjertets kald” er der også fuld blæs på dramaet og actiondelen i ”Sjælens bånd”. Vi følger med spænding Seth og Lejlas kamp mod Lorex og mod Seths ekskæreste Ania – for er hun Lorex’ spion, eller er hun i virkeligheden stadig på Seths side?

Jeg læste bogen på en eftermiddag – både fordi den er letlæst og ikke så lang, men også fordi historien foregår i et hæsblæsende tempo, der giver én lyst til at læse videre.

”Sjælens bånd” er en del af serien Zoom on, som er en letlæsningsserie til unge. Og jeg tror, man skal læse historien ud fra den præmis. Jeg sad nemlig (som med de foregående bøger i serien) tilbage med en følelse af, at jeg ikke syntes historien var lang nok. Personskildringerne manglede noget dybde, og handlingen og hele ”folket under havoverfladen”-universet kunne fint være foldet endnu mere ud. Men når det så er sagt, så er det som sagt en letlæsningsbog for unge, og det sætter naturligvis sine begrænsninger. Sproget flyder dog rigtig godt, og Camilla Wandahl har formået at bibeholde sin sædvanligvis smukke sprogbrug hele historien igennem.

Hvis man kunne lide forfatterens serie for piger, ”Veninder for altid”, vil denne bog også være et hit.

http://camillawandahl.blogspot.dk/

http://rosinante-co.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.