Skate Ramper

‣ Forfatter: Anne-Marie Donslund

‣ Illustrator: Mads Themberg

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 238,40

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 71

‣ Sværhedsgrad: Lix: 23

‣ ISBN: 9788702153583

Det brusede i maven, da bussen nærmede sig skaterparken. Jeg elskede bare det sted, og på lang afstand kunne man se, at der var rimelig mange i dag. Solen skinnede, folk var i shorts, det var den fedeste skaterdag. Godt nok var denne her bane lavet af beton og ikke af træ som vores, men vi fik alligevel nogle gode idéer til, hvad vi ville have bygget. Holger ville gerne have masser af funboxes. Gus ville gerne have en bowl. Jeg ville gerne have rails.

Her i 2. del i serien Skatere er vennerne Rasmus, Gus og Holger, meget optaget af at bygge deres egen skaterrampe i gamle Svends nedlagte fabrikshal. Drengene har lovet Svend at holde projektet om skaterbanen hemmelig. Svend er gået fallit med sin fabrik og lever nu en ensom og forhutlet tilværelse. Han er alkoholiker og lever af den sprut drengene smugler med til ham fra deres forældres barskab og mad han finder i affaldscontainere.

Drengene har lavet en tegning over den bane de vil bygge og Svend skaffer al det træ drenge har brug for. Rasmus får efter megen plageri lov til at blive i byen i sommerferien, så han kan bygge på den hemmelige skaterbane sammen med sine venner.

En dag overhører drengene en samtale udenfor fabrikshallen mellem Camillas far og en ukendt. Drengene hører til deres skræk, at der er helt andre planer med den nedlagte fabrikshal, end de havde regnet med.

Anne-Marie Donslund har ramt ”skater-jargonen” rigtig godt og Mads Thembergs illustrationer fyldt med graffiti- tags understøtter stemningen af skater-miljøet. Jeg er sikker på, at skater-drenge vil nikke anderkendende til de mange skater-udtryk bogen er fyldt med.

www.dingo.gyldendal.dk

www.gyldendal-uddannelse.dk

Anmeldelsen er skrevet af Sanne Katrine Haugaard

Uddannet fra Zahles Seminarium i 1995. Har været ansat på Skovshoved Skole siden 1995. Blev i 2002 uddannet som skolebibliotekar og har fungeret som sådan siden.