Slangesommer

‣ Forfatter: Dorte Roholte

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 184

‣ ISBN: 9788711440957

Instagram: hamhugo er begyndt at følge dig, stod der pludselig i Ternes display, og igen opførte hendes hjerne sig meget underligt. Det kunne kun være Hugo. Så havde han husket hendes efternavn. Hun dirrede lidt, da hun gik ind på hans profil.

Emma og Terne er veninder, og de bor i  Fårup, der er en mindre provinsby. Emmas far har satset på en at bygge et slange-center op, hvor besøgende kan få lov at se og mærke på slangerne. De bor lidt uden for byen, hvor der også er en minigolfbane og man kan køre på traktor som Emmas storebror. Det er med andre ord et helt genkendeligt miljø, hvis man er barn i Udkanstdanmark. Terne og Emma forsøger i sommerferien at opklare en serie tyverier, der finder sted i lokalområdet. Det bliver således lidt ”Puk-bogs-agtigt” på den gode måde – det er faktisk spændende at læse om deres strategi overfor tyvene.
Samtidig er der en kærestetema, hvor Hugo, den nye dreng, der lige er flyttet ud til sin far ved minigolfbanen, er målet for Emmas første kærlighed. Hugo, Emma og Terne giver stof til en medrivende og spændende handling, hvor såvel detektivsporet, som kæreste&venindesporene, følges fint til dørs.

Det er en realistisk fortælling, der samtidig er spændende. Forsiden giver et fint billede af indholdet – også selv om slangerne kun spiller en birolle i fortællingen.

Sommerfugleserien har nu mere end tyve titler på listen. Det er en god serie, der kan anbefales til målgruppen.

http://www.dorte-roholte.com/

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: