Snydt igen – Skaterland 4

‣ Forfatter: Kim Langer

‣ Illustrator: Lars Hornemann

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 179,95

‣ Målgruppe:7+

‣ Sidetal: 48

‣ Sværhedsgrad: Lix 13

‣ ISBN: 9788763836678

Kim Langer udgav først fire bøger i serien Skaterland for de 8-12-årige. Nu har han skabt endnu en Skaterland-serie for de 7-10 årige, som har et lettere lixtal.

Tobis storebror, Mads, får Tobi hevet ud af sengen en morgen og sendt ham af sted i skolen uden morgenmad og madpakke. Da Tobi kommer hen på skolen er der ingen børn. Det er lørdag, og Tobi er blevet snydt. Mads har lavet aprilsnar med ham. Så nu skal han have hævn. Sammen med sin ven Oskar planlægger Tobi, hvordan de kan lave aprilsnar med Mads.

Læs selv-bøgerne om Skaterland er spændende og sjove let tilgængelige historier om livet omkring skaterbanen. Bøgerne er indbydende at se på, de er lækkert sat op, og Lars Hornemanns tegninger passer godt til bøgernes tone. Et rigtig godt bud på læse selv-bøger til drengene. 

http://kimlanger.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Nana Baaner Klitgaard

Nana er cand.mag i dansk og engelsk og har taget 3. modul på masteruddannelsen i børnelitteratur (om formidling af børnelitteratur). Hun arbejder som freelanceredaktør af alle mulige slags bøger, men børne- og ungdomsbøgerne er dem, hun brænder for. I sin tid skrev Nana speciale om dannelsesromanen, så måske plantede hun ubevidst et frø der til interessen for ungdomsromanen, det “dannende” og coming of age-litteraturen. Nana har en lang baggrund i forlagsverdenen og har bl.a. arbejdet som børnebogsredaktør på Politikens Forlag. Derudover har Nana arbejdet med journalistiske bøger og anden faglitteratur for voksne.