Sporløs

‣ Forfatter: Jørn Jensen

‣ Forlag: Alinea

‣ Udgivelsesår: 2020

‣ Pris: 319

‣ Målgruppe:10-14 år

‣ Sidetal: 110

‣ ISBN: 9788723549747

 

”Rasmus synker ned i sædet og ser på gadebelysningen, der flagrer forbi.
Rockerne er altså på jagt efter hans far. Det er forklaringen på, at de skal flytte, og det skal selvfølgelig foregå om natten, så ingen ser det.
Hans far trækker vejret dybt. Vil du høre, hvad der skal ske, eller vil du hellere sove?”

 

Rasmus, der fremover skal hedde Mathias, vil hellere sove, for han er ikke stor fan af faderens dækmanøvre. De er på vej til at skifte identitet, så faderen ikke kan findes af de rockere, som han har fortalt politiet om. Rasmus’ mor er død. Hun blev dræbt, da rockerne ved et uheld sprængte faderens bil i luften, mens hun brugte den.

Nu flygter de til Sæby, men selvfølgelig går det ikke helt efter PET’s planer, og Rasmus (Mathias) bliver forfulgt at nogle rockertyper, der åbenbart har ganske nemt ved at finde frem til ham i Sæby.

Så starter jagten og kampen om at redde livet og helbredet (og sikkert fingrene fra boltsaksen).

“Sporløs” er en bog, der er udgivet i Alineas ”Rød Læseklub”. Det er et fremragende initiativ, at der her udgives gode, spændende bøger med en ”alderssvarende” handling, så de øvede mellemtrinslæsere kan få indhold i læsningen uden at slå sig på sætningernes kompleksitet.

Lix-tallet er 24, nogenlunde som ”Brødrene Løvehjerte”, og det er en bog, der har et ganske godt drive. Forfatteren Jørn Jensen (han er selvfølgelig læreruddannet) har skrevet mange, mange bøger, der særligt henvender sig til de nye læsere og de svage læsere.

 

 

Links:

Om forfatteren

 

 

 

 

 

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.