Super-Marie

‣ Forfatter: Ellen Holmboe

‣ Illustrator: Angelica Inigo

‣ Forlag: Alinea

‣ Udgivelsesår: 2020

‣ Pris: 152,00

‣ Målgruppe:7-9 år

‣ Sidetal: 40

‣ ISBN: 9788723546586

”Det er sommer. Marie er på ferie hos bedste. Hun har spist tre is i dag. Men det er ikke derfor, Marie har ondt i maven. Mor har ringet. Hun vil gerne sejle i kano med Marie i næste uge. Men så talte Marie med far. Han vil gerne ud at cykle med Marie i næste uge.”

Illustrationerne hertil viser en lille pige med kække rottehaler, der sidder på en sommerferietrappe, mens hun holder sig på maven. Hun ser bekymret ud, og i to tankebobler ser man henholdsvis en cykel og en kano. Illustrationerne følger teksten symmetrisk, så det bliver overkommeligt at afkode teksten. Det er Blå Læseklub, det er en bog på 40 små sider, hvor illustrationerne er klare, og hvor sætningerne er lige så klare. Det kan der også være god brug for, thi temaet er ganske komplekst: hvordan skal man som skilsmissebarn sikre, at ingen af ens forældre bliver kede af det. Man kan tænke, at det må være de voksnes problem, men her har de sendt afgørelsen over til Marie: Mor eller far. Kano eller cykel.

Så forvandler Marie sig til Super-Marie med mariehønekræfter. Hun flyver op til Vorherre, og hun beder om godt vejr til sig selv og mange. Og hun får svaret på sit problem.

Super-Marie og Blå Læseklub er for de letøvede læsere i indskolingen, den afløser Grøn Læseklub, der er til nye læsere. Og så er der Rød Læseklub og Sort Læseklub, til de mere rutinerede læsere. Nå, ja – der er også opgaver at finde til bogen på Alineas hjemmeside. Men man kan altså også læse bøger uden at løse opgaver.

Forfatter Ellen Holmboe

Illustrator Angelica Inigo

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.