Tim og Fillip på skatteøen

‣ Forfatter: Hans Ole HerbstHenriette Langkjær

‣ Illustrator: Gundhild Rød

‣ Forlag: Dansklærerforeningens Forlag

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 10 kr. (tilbud fra forlaget i januar)

‣ Målgruppe:7-9 år

‣ Sidetal: 48

‣ Sværhedsgrad: Lix 13

‣ ISBN: 9788779964785

Fillip ser på kortet: Det er ikke et skattekort, siger Fillip. Der er altid et kryds op et skattekort, så man kan se, hvor skatten er gemt. Tim kigger på kortet. Det er rigtigt. Der er ikke et kryds.

Fillip er kongesøn, Tim er søn af Kaptajn Blodskæg og her i bind 2 i piratserien er de havnet på en ø, der minder virkelig meget om en skatteø.
Det er det så også. Og det bliver spændende.

Med et lixtal på 13 bliver der fortalt en bloddryppende historie om skattekort, sørøvere, hemmelige huler og det er lige ved og næsten, at det går galt.

Smukke illustrationer af Gundhild Rød følger historien til skatten. De to drenge, Tim og Fillip, er meget unge, men de er gode venner trods deres forskellige opvækst. Kongesønnen og piratsønnen mødes sikkert igen i bind 3.

Læsefidusens kapitelbøger

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.