Det uendelige hav. Den 5. bølge 2

‣ Forfatter: Rick Yancey

‣ Oversætter: Lars Bøgeholt Pedersen

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:13+

‣ Sidetal: 333

‣ ISBN: 9788702137149

Verden er et ur, og uret løber ud, og deres ankomst havde intet med det at gøre. Verden har altid været et ur. Selv stjernerne vil en for en gå ud, og der vil hverken være lys eller varme, og dette er krigen, den endeløse, nytteløse krig mod det tomrum, der uden varme og uden lys kommer farende imod os.

”Det uendelige hav” er anden del i Rick Yanceys science fictionserie, som startede med bogen ”Den 5. bølge”. Jeg har tidligere anmeldt første bog i serien, ”Den 5. bølge” her på siden. Her fulgte vi den 16-årige pige Cassie, der var på jagt efter sin forsvundne lillebror, og som blev reddet fra kuldedøden af den mystiske, lidt ældre Evan Walker.

I ”Det uendelige hav” fortsættes historien. Jorden er under angreb af aliens, som vil udslette menneskeheden og snart har nået målet. Cassie har fået sin lillebror Sammy med ud fra den interneringslejr, hvor han blev holdt fanget og trænet til børnesoldat, og hun og den lille flok af børn og unge, vi fulgte i første bog, har forskanset sig på et nedlagt hotel, mens de prøver at finde ud af, hvad deres næste træk skal være.

Samtidig er Evans skæbne uvis. Han reddede dem alle i slutningen af første bog ved at ofre sig selv, da interneringslejren blev bombet – men er han rent faktisk død? Eller er han derude et sted?

”Det uendelige hav” kan godt være lidt forvirrende at læse, da bogen er delt op i kapitler, hvor man ofte får den samme historie set fra flere forskellige personers synsvinkel. Men selvom det kan være forvirrende i starten, fordi man lige skal finde ud af, hvem det er der fortæller i de forskellige kapitler, er det samtidig med til at gøre handlingen mere nuanceret, og det øger spændingen.

Selvom forelskelsen mellem Cassie og Evan fylder i bogen, synes jeg stadig det er dyster læsning. Der anes ikke meget håb for hverken vores hovedpersoners eller generelt menneskehedens overlevelse.

Jeg er meget spændt på at læse tredje og sidste bog i serien, når den udkommer på dansk (den er netop udkommet på engelsk i maj måned 2016), for den giver forhåbentlig svar på nogle af alle de mange spørgsmål man som læser sidder tilbage med efter at have lukket ”Det uendelige hav”.

http://www.gyldendal.dk/

Læs uddrag af bogen her

http://www.the5thwaveiscoming.com/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.