Vics bog

‣ Forfatter: Laura Ringo

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2024

‣ Pris: 149,95

‣ Målgruppe:13+

‣ Sidetal: 192

‣ ISBN: 9788702395280

Den danske sexede tv-serie SALSA af Jonas Risvigs, har de seneste år fyldt i medierne. Serien, som omhandler en gruppe venner, der bliver optaget af en app, hvorpå du kan finde partnere til seksuelle oplevelser og derefter bedømme hinanden. Serien sætter fokus på unges identitetsdannelse i en tid, hvor sociale medier er en stor del af hverdagen. Derudover er temaer som kærlighed, selvtillid, kultur og drama også repræsenteret i stor grad.

Netop denne serie er baggrunden for SALSA bøgerne. I bøgerne kan du følge med i karakterernes liv og historie, inden vi møder dem i tv-serien. Det er derfor heller ikke en betingelse, at du har set serien, for at læse bøgerne. I denne bog følger vi Victoria, som i serien er fornuftens stemme over for lillesøsteren Uma. Men i bogen træder Vics mere usikre og sårbare side frem. Hun døjer med angst og depressionslignende symptomer, og har svært ved at komme ud af sengen og i gang med dagen. Flere udfordringer viser sig på Vics vej, og hendes liv bliver mere og mere forvirrende at navigere i. Både venskaber, uddannelse og kærligheden glider ud mellem hænderne på hende.

Bogen er, ligesom serien, både provokerende og oplysende. Bogen er båret af dens helt unikke sprogbrug, som er ungdommeligt og ublufærdigt. Bogen centrerer sig om hele ideen om, at der er en rigtig måde at være ung på, men at denne måde også indebærer en slagside.

Bøgerne er virkelig tåkrummende og til tider akavet samt en smule grænseoverskridende at læse. Omvendt er det lige præcis det, som mange unge vil finde humoristisk og fængende. Ligeledes indeholder bøgerne en masse temaer, som er virkelig relevante for ungdommen og noget, som vil sætte gang i refleksionerne. Ydermere er det nogle letlæselige bøger med få sider, hvilket også kan øge læselysten hos de unge. Det anbefales, at de unge er minimum 13 år, da bøgerne indeholder en del sex referencer og indhold, som kan virke stødende, hvis ikke man udviklingsmæssigt er klar til dette.

Stor anbefaling til de unge både som selvstændig hjemmelæsnings bog, men også en bog, som kan anvendes i undervisningen i udskolingen.

Til sidst lige en applaus til designet af bogen. Den flotte metalliske forside giver bøgerne en ekstra dimension, og gør dem særdeles iøjnefaldende. Bogens forside er med til at understøtte den stemning, som forfatteren med sikkerhed har ønsket at skabe inde i bogen.

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.