Vild ø

‣ Forfatter: Bo Skjoldborg

‣ Forlag: Forlaget Werther

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 183,95

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 131

‣ ISBN: 9788799777020

’Hvad fuck er det for et uhyre?’ råbte jeg. ’Det ligner en mumie med al den gaze.’
’Hvis det er en mumie, skal den begraves for at f-f-falde til ro,’ sagde Pi pibende, ’Men jeg ved ikke med DNA-mumier, som nogen har lavet i et laboratorium.’

Sjette bind i Bo Skjoldborgs serie om de tre søskende Malte, Gritt og Pi, deres farfar og fugleedderkoppen Miver, der er på eventyr. ’Vild ø’ kan sagtens læses uden at man kender til de foregående bind.

De tre søskende er på øen Manca, hvor de støder ind i den excentriske russiske verdensstjerne Miss Alberta. Farfaren kommer ved en fejltagelse til at få fat i en mystisk pakke til netop superstaren. Pakken viser sig, at indeholde et æg; og det æg gemmer på den for længst uddøde, brutale og kæmpestore terrorfugl.

Miss Alberta har et temmelig heftigt forhold til dyr. Og hun forsøger at genoplive uddøde dyrearter Jurassic Park-style. Desværre er det ikke alle dyr eller væsener, der er lige rare – heller ikke over for Miss Alberta. Og børnene og deres farfar må ind i hendes dyrepark for at forsøge at gøre kål på et grumt og ulækkert uhyre, der har den uheldige evne at den forrådner folk, der kommer i nærheden af den.

Tempoet er tårnhøjt, og farceelementerne og usandsynlighederne står i kø. Det er både velfungerende og underholdende, hektisk og enkelte gange lidt vel overstyret. Og på den måde er den i familie med både Reuters, Jürgensens og Sareens forsøg ud i genren.

Tempoet er højt og der er skruet op for den højlydte farce i ’Vild ø’, der er en selvstændig bog i Bo Skjoldborgs Vild bog-serie. Den vil passe glimrende til de farce- og krimilæsende tredje-fjerdeklasses elever.

http://vild-bog.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.