WTF er det? Lad os undersøge det sammen!

‣ Forfatter: Maria Jarjis

‣ Forlag: Politikens forlag

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 200,00

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 189

‣ ISBN: 9788740054163

Forfatter til WTF er det? Lad os undersøge det sammen! introducerer sin bog således: ”Jeg valgte at skrive denne bog, fordi jeg selv havde svært ved at forstå tingene i folkeskolen, når de blev forklaret af lærerne. Jeg tænkte derfor, at der måske er andre børn og unge, der har det på samme måde, og som jeg kunne hjælpe ved at formidle noget af min viden på en måde, jeg selv synes er lettere at forstå (…) det viste sig hurtigt, at rigtig mange børn og unge var glade for at lære ting på en ny, lidt hurtigere og nemmere måde, end de var vant til fra skolebænken. Det gik op for mig, at hvis man ”skræller” alt det svære
og unødvendige fra og kun præsenterer det vigtigste på en nem måde, så lærer man meget bedre og hurtigere.”

Maria Jarjis har sin egen Youtube-kanal, hvor hun formidler masser af viden om både mystiske og helt videnskabelige fænomener. Alt sammen i øjenhøjde med børn og unge.
Med bogen WTF er det? Lad os undersøge det sammen! har hun kreeret en komprimeret bogudgave af det hun laver på Youtube-kanalen. Her finder man viden om alt mellem himmel og jord, både information om helt konkrete ting som for eksempel hvad et jordskælv egentlig er, eller hvad global opvarmning er for en størrelse, men også mere sære fænomener, som for eksempel om der findes havfruer, om vi alle har en
dobbeltgænger og hvad en spøgelsesby er.

Bogen er inddelt i fire temaer; ”Videnskab”, ”Politik og samfund”, ”Gys og mystik” og ”Naturfænomener”, og hvert opslag er på en dobbeltside og rigt illustreret med billeder til den nysgerrige læser.

Selv pløjede jeg mig igennem en seriøs mængde af den slags bøger da jeg var barn, og jeg elskede Gyldendals Mysteriet om-serie om obskure og sære fænomener. Jeg ville have elsket den her bog – og videbegærlige børn (og voksne) vil helt sikkert også elske Maria Jarjis’ WTF er det? Lad os undersøge det sammen!

Det er en guldgrube af spændende og forunderlig information om alt mellem himmel og jord, og her er lidt for enhver smag. Den får en varm anbefaling med på vejen herfra.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.