Stik

‣ Forfatter: Morten Hovland

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 255.-

‣ Målgruppe:12+

‣ Sidetal: 285

Romanen er baseret på en tv-serie, der blev sendt på NRK i efteråret 2011. Handlingen foregår i Norge, hvor Molly har boet i flere forskellige plejefamilier og børnehjem. Molly er en vred og indesluttet pige, som får en sidste chance hos plejeforældrene Lise og Georg. Mollys mor døde da Molly var ganske lille og faderen sidder i fængsel. Hun bliver truet af to barske og kriminelle mænd, som opsøger hende for at presse penge ud af hende. Molly prøver at klare det selv, men det er ved at gå helt helt galt.

Truels er en dreng fra Mollys nye klasse, som har et stort musisk talent og hvis far har store ambitioner på Truls´ vejne. Truels vil i virkeligheden hellere spille i sine venners nystartede rockband i stedet for at øve klassisk musik med sin far. Kapitlerne skiftes til at beskrive henholdsvis Mollys og Truels tanker og handlinger. Trods deres forskellige baggrund tiltrækkes de af hinanden og man fornemmer gennem handlingen en spirende forelskelse mellem Truels og Molly.

Både Molly og Truels fremstår som troværdige unge mennesker på omkring 12-13 år og både Mollys svigt af faren og Truels pres fra hans far, er rigtig fint beskrevet, og man fornemmer alle de modstridende følelser de to unge mennesker har i sig. Min eneste anke er, at bogen er lidt lang tid om at komme i gang, men har man tålmodighed gennem de første 30-40 sider, bliver man rigeligt belønnet. ”Stik” er Morten Hovlands romandebut, han har tidligere skrevet filmmanuskripter. (PAK, SKH)

http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/stik-af-morten-hovland

 

Anmeldelsen er skrevet af Pia Aagesen Kleinert og Sanne Katrine Haugaard

Du kan se den enkelte anmelder her på anmeldersiden