Agent X3 – dræber-robot

‣ Forfatter: Per Østergaard

‣ Illustrator: Lars Samsøe

‣ Forlag: alinea

‣ Udgivelsesår: 2024

‣ Pris: 294,00

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 37

‣ Sværhedsgrad: lix 12

‣ ISBN: 9788723568922

Rune er en inkarneret gamer – så inkarneret, at når han sætter sig ved sin pc og spiller, er det fuldstændig som om han ER den figur, han spiller. I spillet skal han styre agenten med navnet X3 på forskellige missioner, og i denne bog skal agenten finde og ødelægge en dræber-robot, bygget af en skurk. Med sig får Agent X3 sin faste makker. Det bliver en farlig mission, men makkerparret får til sidst lagt en snedig plan, der får gjort kål på dræber-robotten. Bogen slutter med at Runes mor kommer ind på værelset og giver ham en ny mission; Runes cykeldæk er nemlig fladt og skal skiftes.

Bøgerne om Agent X3 er en serie rigtig fine letlæsningsbøger for de læsere, der har knækket koden og ønsker lidt mere action og flow i historien end begynderlæsningsbøgerne.

Bøgerne spiller fint ind i de fleste små gameres hverdag, hvor de vil kunne nikke genkendende til det med både at have opgaver at udføre i den virkelig verden og i spillet. Derudover er det også et plus, at bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, da Rune (aka Agent X3) skal på en ny mission i hver bog.

Bogen er gennemillustreret i farver af Lars Samsøe, og her er fuldt smæk på farverne hele vejen igennem. Tegnestilen minder lidt om forskellige superhelte-tegneserier, og sammen med den actionprægede handling gør det bogen fremragende også til de børn, der endnu ikke har fundet den store læseglæde.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.