Alvide og Ejvind

‣ Forfatter: Sara Lundberg

‣ Illustrator: Sara Lundberg

‣ Oversætter: Dal Michaelsen

‣ Forlag: Jensen&Dalgaard

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 248,-

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788771511796

Alvide er sådan en, der går. Hele tiden deruda’ og hele tiden maler hun streger. Lange hvide, af og til korte. Fine lige, af og til tykke, så bilerne kan hitte rede i hvorfra og hvorhen. Det bli’r pænt, synes Alvide, og maler i rolig takt den ene streg efter den anden. 

Pigen Alvide kan godt lide at gå og tegne de hvide streger, der er midt på vejen. Hun elsker ensartetheden og forudsigeligheden i det. Men så en dag bliver det blæsevejr, og pludselig blæser drengen Ejvind lige ned i Alvides malerspand. Ejvind er meget anderledes end hende, og det bryder hun sig ikke om. Trods det udvikler de alligevel et venskab, men pludselig blæser Ejvind bort igen, og Alvide tager afsted for at lede efter ham. Hun befinder sig nu uden for komfortzonen og alting er uforudsigeligt. Finder hun mon Ejvind igen?

Illustrationerne i ”Alvide og Ejvind” er detaljerige, farverige og finurlige. Teksten kræver lidt samtale, synes jeg –  men en god ide er, at den voksne læser bogen igennem, inden den læses med barnet. Bogen lægger op til nogle gode snakke om, hvad det vil sige at have en ven, og hvad venskab egentlig er for en størrelse.

Sara Lundberg er svensk Augustpris-vindende illustrator og er uddannet i USA. 

”Alvide og Ejvind” er anden bog om pigen Alvide, og bogen blev nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris 2013.

http://www.jensenogdalgaard.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.