Arangutang

‣ Forfatter: Sanne Munk Jensen

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Pris: 139,00

‣ Målgruppe:14-16 år

‣ Sidetal: 172

En roman  om den 16-årige pige Sigge og hendes hverdag i en lille Jysk provinsby som målgruupen nemt kunne identificere sig med.

Handlingen udspiller sig i sommeren inden Sigge og hjerteveninden Ditte skal forlade folkeskolen. Sigge bor alene med sin mor og autistiske lillebror. Faren begik selvmord da Sigge var 9 år gammel og  familien boede på Island. Sigge er en tænksom og lidt stille pige i modsætning til Ditte, som er meget udadvendt. I sommerferien tager Sigge og Ditte alene til Kreta, hvor Sigge møder den skønne Evaristo som hun går i seng med. Da pigerne kommer hjem igen er intet det samme. Flere hemmeligheder ser dagens lys – både for de unge og deres voksne. Dette får konsekvenser for de indblandede parter og Sigge må tage en stor beslutning.

Sanne Munk Jensen rammer ofte de unges sprog lige på kornet (bla. udtryk som ”kneppe” og ”fuck” bruges flittigt) og det er en roman, som tager alvorlige emner op som utroskab, loyalitet, ansvarlighed, udviklingen fra barn til ung/voksen og ikke mindst venskab. Altsammen beskrevet med en humoristisk tone, så man som læser må trække på smilebåndet og får lyst til at læse videre.

En meget velskrevet, alvorlig og humoristisk roman for piger i 7.-9. klasse om det at blive voksen. 

Sanne Munk Jensen: http://www.forfatterweb.dk/oversigt/zmunkjensen00/?searchterm=sanne munk jensen

Gyldendal: http://gyldendal.dk/boeger-til-boern-unge/boerneboeger/9788702122237/arangutang

Anmeldelsen er skrevet af Merete Flensted Laustsen