Bastian og TikTok-zombierne 

‣ Forfatter: Jakob Løvgren Leth

‣ Illustrator: Ida Annicka Nielsen

‣ Forlag: Krabat

‣ Udgivelsesår: 2023 

‣ Pris: 249,00

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 185 

‣ ISBN: 9788794244862

”Bastians finger gled hen over upload-knappen uden at trykke, mens han overvejede for og imod i sit hoved.” Sådan starter romanen.

Bastian bor sammen med sin far Bjørn i en lille by, Højvig. Her går han i skole, men hans fritidsjob er noget så eksotisk som at være sjælesender. Som søn af graveren er det Bastians opgave at være med til at sende de dødes sjæle over i evigheden. Her på kirkegården har han en samling mere eller mindre særprægede gespenster og genfærd, der er hans venner. I skolen har han ingen venner. Her er til gengæld Carl, der er en mobber med et godt og hårdt skud, når der spilles ”mur”. Bastian går i 6. klasse, her går også Laura, der muligvis kan være en ven. Lærerne er også lidt suspekte, og i det hele taget foregår der meget skummelt i Højvig.

Bastian har optaget en video om natten i selskabet med gespensterne, og den uploader han på TikTok i håbet om at få mange likes, og han gør det også i håbet om at blive en anelse mere populær. Selvfølgelig sker det ikke.

Men…Bastian klarer sig. Han får fodfæste i Højvig. Man må huske, at folk sjældent er idioter sådan helt uden grund, og kan det være en undskyldning. Nej, men alligevel. Der er altid for og imod.

Bastian og TikTok-zombierne, fra forlaget Krabat, må betegnes som en spændende og yderst velskrevet zombieroman til de 10-14 årige, som nyder læseoplevelser med helt almindelige hverdagsdilemmaer, krydret med spænding, action og zombier.

Forlaget KRABAT

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.