Benny

‣ Forfatter: Per Østergaard

‣ Illustrator: Lars Samsøe

‣ Forlag: Elysion

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 30

‣ Sværhedsgrad: Lix 7, Lettal 15

‣ ISBN: 9788777197697

I tredje bind om fiskeren Frede opdager de to venner Simon og Farid, at Frede har en stor tatovering af en lilla blæksprutte på sit bryst. Til den kropsudsmykning hører der en historie, og Frede er ikke nærig med at fortælle den.

Blæksprutten hedder Benny, og Frede adopterede ham, efter han en dag havde fået den i sit net. Og sprutten og fiskeren blev hurtigt gode venner. Benny blev en meget ferm roer og fisker, ligesom han var et effektivt vagt-bløddyr.

Som antydet er historien i “Benny” farverig med flere hyggelige detaljer både i teksten og i Lars Samsøes illustrationer. Ligesom de andre Frede-bøger har bogen et lavt lix- og lettal og vil fungere fint som begynderlæsning for de let øvede førsteklasser.

Lars Samsøe
Elysion
Om serien

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.