Boomerang

‣ Forfatter: Palle Schmidt

‣ Illustrator: Palle Schmidt

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 186,25

‣ Målgruppe:12+

‣ Sidetal: 68

‣ Sværhedsgrad: Lix: 20

‣ ISBN: 9788702152111

Jeg ser katten. Den er sort, deform. Slæber sig hen ad skovbunden. Den ligner noget fra en gyserfilm. Dens tænder stikker ud forkerte steder fra. Vi står lidt og kigger på det sårede dyr. Jeg fisker min mobil frem. Måske vi kan ringe til nogen. En dyreambulance eller noget.

Tobias er en dreng på 14-15 år der har været forelsket i Emma siden 7. klasse. Tobias har bare meget svært ved at få det sagt. En dag møder Tobias den tidligere klassekammerat Rico, der lige har mishandlet en kat, som han ender med at slå ihjel. Rico er en rigtig rod og er kommet på efterskole for at komme lidt væk fra det hele. Tobias betror sig til Rico, der straks lægger en plan for hvordan Tobias skal få Emmas opmærksomhed. Inden Tobias får set sig om, er han involveret i et tyveriforsøg der går helt helt galt. Fejlagtigt bliver Tobias udråbt til helt og det ikke spor rart når det ikke er velfortjent. Hvordan skal Tobias komme ud af den klemme?…

Bogen er en i rækken i en ny serie fra Gyldendal: Dingo Ung Roman. Forlaget beskriver serien således: ”Dingo Ung Roman er en ny serie til unge – primært drenge, som har brug for bøger med fart og nerve, et fikst udtryk, en enkel rød tråd og alderssvarende indhold.”

Palle Schmidt har selv lavet illustrationerne som er i mørke jordfarver og understøtter teksten helt perfekt. Bogen vil uden tvivl blive populær blandt drenge som ikke magter en alt for omfattende bog, men gerne vil læse en bog med alderssvarende indhold.

www.dingo.gyldendal.dk
www.gyldendal-uddannelse.dk
http://palleschmidt.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Sanne Katrine Haugaard

Uddannet fra Zahles Seminarium i 1995. Har været ansat på Skovshoved Skole siden 1995. Blev i 2002 uddannet som skolebibliotekar og har fungeret som sådan siden.