Borte – Alene,1

‣ Forfatter: Bruno Gazzotti

‣ Illustrator: Fabien Vehlmann

‣ Oversætter: Julie Rotne

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:7+

‣ Sidetal: 56

‣ ISBN: 9788711341742

En sommeraften. Byen summer stadig af aktivitet efter en hektisk dag. Men folk er på vej hjem. De slapper af. De tænker ikke på morgendagens arbejdsopgaver,  og det gør de ret i. For i morgen er det hele borte.

Så ildevarslende indledes tegneserien ”Borte”, der herefter fortæller historien om fem børn fra byen Storstad, der vågner til hvad de tror er en helt almindelig dag. Det er det ikke. Det er en dag, hvor alle i familien og alle i byen er forsvundet. Tilbage er kun de fem: børnehjemsdrengen Diodi, den irriterende Terry, den kloge Leila, stræberen Camilla og endelig er der direktørsønnen Ivan.

De møder hinanden i den øde by, og sammen må de bekæmpe de undslupne vilde dyr, de udfordres på alle måder i forhold til middagsmad og  bilkørsel, og de kommer ud for mange ”Palle-alene-i-verden”- udfordringer.

Sammen kan de klare alt. Og det gør de.

De voksne må de klare sig uden.

Tegningerne er helt klassiske tegneserie-Splint&Co-tegnede, de er klare og letaflæselige. Der er et fint flow i striberne, og sindsstemningen hos hovedpersonerne tegnes klart og tydeligt. Temaet i bogen er klassisk, tegningerne også – og der er så megen tekst, at tegneserien er klart læse-trænende.

Der er allerede udkommet en 2’er i serien, der har titlen ”Knivenes mester”.

Det er en fremragende tegneserie til alle i målgruppen.

http://carlsen.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.