Charlie på musiklejr

‣ Forfatter: Szhirley Rokahaim

‣ Illustrator: Solveig Agerbak

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 99,95

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 123

‣ ISBN: 9788702151923

Når jeg vågner om morgenen, er mine
tanker kun på dig
Krydser mine fingre for’, du også tænker på mig
Du fylder hele mit univers, ja ja
Tag min hånd, kom nu la’ os, åh åh
Løbe sammen væk herfra, ah ah
Til hemmelige steder, du og jeg, du og jeg

Charlie bor hos sin mor i en lille lejlighed, men hun har også et værelse hos sin far, som skred fra hendes mor til fordel for en lægesekretær. Tidligere ønskede Charlie sig en lillesøster eller en lillebror, men nu har hun en papbror, Magnus, som hun er rigtig glad for.

Charlie er 12 år og drømmer om at blive sanger. Hun og veninden, Andrea, skriver et nummer til et stykke musik, som Magnus har komponeret på sin computer, og de vil sende det ind til MGP.

Det er sidste skoledag, og i næste uge skal Charlie og Andrea på musiklejr, som de begge har glædet sig helt vildt til. Men det betyder også, at Charlie skal undvære synet af skateren Max. Da weekenden rinder ud og Charlie og Andrea skal med bussen til lejren, er der til Charlies store overraskelse en ekstra passager: Max! Musiklejren kommer derfor til at byde på både nye venskaber, men måske også mere end det?

Hvilken teenager drømmer ikke om at blive en stjerne, især i vores x-factor-samfund? Bogen handler om (stjerne)drømme, kærlighed og venskab, men også venindesvigt og det at være en del af en skilsmissefamilie – her dog en rimelig vellykket konstellation, men med både bekymringer, omsorg og håb.

Bogen indeholder ikke mange tomme pladser til at danne inferenser, og den sprudler heller ikke af sproglige billeder. Den er ikke skrevet efter princippet ”show it, don’t tell it”, men måske det viser sig senere i serien, når forfatteren bliver mere øvet, for at blive i musikkens verden.

Charlie på musiklejr er første skud på en serie fra sangerinden Szhirley. Men selv om den handler om musik, vil andre ikke-musikinteresserede unge også kunne relatere til de udfordringer og oplevelser, Charlie står overfor.

Jeg vil anbefale bogen som frilæsningsbog til piger 10+, og de kan med garanti spejle sig selv i Charlie og efter endt læsning spændt vente på næste nummer i serien.

 

Læseprøve

 https://ereolen.dk/

http://szhirleyontheblog.dk/

 

Anmeldelsen er skrevet af Louise Nilsson

Louise er uddannet folkeskolelærer fra Læreruddannelsen i Århus i 2014, hvor hun i forbindelse med sit bachelorprojekt bidrog med en artikel til tidsskriftet Bachelorvinkler på lærerprofessionen, nr. 3, juni 2015 om læreres kriterier for valg af ungdomslitteratur. Efter endt læreruddannelse hun startede på kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) på DPU i Århus, som hun afslutter sommeren 2016. Sideløbende med sit studie har Louise desuden arbejdet som privatunderviser og lærer hos LærDansk Aarhus. På læreruddannelsen blev hendes interesse for børne- og ungdomslitteratur vakt, og det åbnede sig for hende, hvilket stort potentiale den har at byde ind med. Louise er især interesseret i ungdomslitteraturen - og særligt den nyere komplekse ungdomslitteratur. Den kan bare noget særligt, både i forhold til at fange eleverne og behandle komplekse elementer, men den giver også en masse at reflektere over, som hun finder helt fantastisk.