Den forfulgte bager – Hotelmysterierne , bog 3

‣ Forfatter: Sara Ejersbo

‣ Illustrator: Anna Hoberg

‣ Forlag: Gutkind

‣ Udgivelsesår: 2024

‣ Pris: 149,95 kr.

‣ Målgruppe:8 - 12 år

‣ Sidetal: 136 sider

‣ ISBN: 9788743409274

Fridas mor og Frederiks far er blevet kærester. Frida og Frederik er således papsøskende, og de er meget forskellige, men én ting er de enige om; mysterier er til for at blive løst.

Forældrene har købt et gammelt gods, hvor de har åbnet Hotel Hanegal. Det er rammen om mange af de mysterier, der er til for at blive løst.

Her i tredje bind af serien ”Hotelmysterierne” er der en kagekonkurrence. Alle kager er stillet festligt op til bedømmelse, men så…

”Foran et af bordene i pavillonteltet lå den lyserøde hjertekage på brostenene, helt splattet ud som et mast insekt.”

Så ved Frederik og Frida, at der er et mysterie, de må løse. Alle byens borgere har gode forslag til løsningen, men det bliver Frida og Frederik, der finder svaret. Kagen tilhørte i øvrigt den gamle Inge Carlsen, og det viser sig, at hun har været udsat for flere mystiske hændelser.

Det er en moderne detektivserie fuld af gådefulde sager, mystiske spor og spændende opklaring. Sproget er letlæseligt, der er masser af replikker, børnene taler sammen i et helt nutidigt hverdagssprog, og Frida, Frederik, hunden Marley og deres forældre, venner og bekendte er helt almindelige mennesker i en lille by i Danmark. Der er megen genkendelse for en ny læser, men der er også et drive i mysteriet, der giver masser af lyst til at læse videre.

Der er brug for mange gode bøger, der kan give børn glæde i mødet med bøger. Der er også brug for bøger, der kan give børn masser af læsetræning. Hotelmysterierne er gode, solide krimier til børn.

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.