Den grønne pige – Gustav og Raketbroderskabet 1

‣ Forfatter: Frank Madsen

‣ Illustrator: Sussi Bech

‣ Forlag: Eudor

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 200,00

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 64

‣ ISBN: 9788799750016

’Ter må været røget en … hvad er tet nu, de galder det ..? En zikring!’ De hørte manden med den pibende stemme snuse ivrigt til kælderluften: ’Og tet er zket for nylig, herre! Her tufter af zvovl, ligesom terhjemme!’ () Børnene sad tilbage stive af rædsel. Hvad var det her for mennesker? ’Jeg er skredet!’ I ét spring var Simon henne ved kældervinduet, i gang med at møve sin krop gennem vinduesåbningen. ’Vi … vi skal have grejet med!’ peb Magnus. ’Far bliver stiktosset, hvis hans bærbare ikke …’ 

11-årige Gustav og hans venner har et broderskab med en stor mission: De vil inden en al for overskuelig fremtid bygge en bemandet raket, der kan føre dem til Mars. Desværre er der en masse forhindringer i vejen for deres planer. Først og fremmest er der Gustavs irriterende syvårige lillesøster, Astrid, der insisterer på at være med i deres broderskab. Der er Kenned og resten af de usympatiske medlemmer af Hell Boyz, som gør, hvad de kan for at gøre livet til et sandt helvede for Gustav. Og frem for alt er det ellers så tomme hus, hvor broderskabet har holdt til for at lave film om månelandinger nu pludselig blevet beboet af en mystisk mand, hans lettere ondsindede assistent og en mængde uidentificerede væsner.

Samtidig er et underligt meteor styrtet ned lige uden for Grødby og en ny og velduftende pige er begyndt i Gustavs klasse.

Der er masser af tråde, der er blevet kastet ud i Fransk Madsens og Sussi Bechs ’Gustav & Raket-broderskabet’ hvor ’Den grønne pige’ er første bind ud af ti.

Makkerparret Frank Madsen og Sussi Bechs enorme erfaring med tegneserier er tydelig. Tempoet er højt, humoren er altid til stede uden at historiens mystiske tråde går fløjten – og det gælder både i teksten og i Sussi Bechs illustrationer.

Bogen lægger op til et community på eudor.dk/raket hvor man bl.a. selv kan lære at lave sine egne raketter.

Højspændt, humoristisk og tempofyldt graphic novel-serie om Gustav, der bor i Grødby og sammen med sine venner vil lave en bemandet raket til Mars. Men planerne bliver måske forpurret af mystiske mænd og en mobbende bande.

http://eudor.dk/raket/

http://www.eudor.dk/shop

http://www.sussibech.dk/

http://www.frankmadsen.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.