Den sure nabo – Skaterland 3

‣ Forfatter: Kim Langer

‣ Illustrator: Lars Hornemann

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 179,95

‣ Målgruppe:7+

‣ Sidetal: 48

‣ Sværhedsgrad: Lix 13

‣ ISBN: 9788763836685

Kim Langer udgav først fire bøger i serien Skaterland for de 8-12-årige. Nu har han skabt endnu en Skaterland-serie for de 7-10 årige, som har et lettere lixtal.

Samson og Lukas mødes med Tobi og Oskar i Skaterland og øver sig i at lave tricks sammen. Men en sur gammel nabo kommer på tværs. Han vil have banen lukket og får en mand fra kommunen til at komme ud og måle støjen. Der er også nogen, der har tegnet graffiti på muren, men det er en underlig form for graffiti, der er skrevet med skråskrift …

Læs selv-bøgerne om Skaterland er spændende og sjove let tilgængelige historier om livet omkring skaterbanen. Bøgerne er indbydende at se på, de er lækkert sat op, og Lars Hornemanns tegninger passer godt til bøgernes tone. Et rigtig godt bud på læse selv-bøger til drengene. 

http://kimlanger.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Nana Baaner Klitgaard

Nana er cand.mag i dansk og engelsk og har taget 3. modul på masteruddannelsen i børnelitteratur (om formidling af børnelitteratur). Hun arbejder som freelanceredaktør af alle mulige slags bøger, men børne- og ungdomsbøgerne er dem, hun brænder for. I sin tid skrev Nana speciale om dannelsesromanen, så måske plantede hun ubevidst et frø der til interessen for ungdomsromanen, det “dannende” og coming of age-litteraturen. Nana har en lang baggrund i forlagsverdenen og har bl.a. arbejdet som børnebogsredaktør på Politikens Forlag. Derudover har Nana arbejdet med journalistiske bøger og anden faglitteratur for voksne.