Din far får tæsk

‣ Forfatter: Janus Kodal

‣ Illustrator: Jenz Koudahl

‣ Forlag: alinea

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 23

‣ Sværhedsgrad: Lix 7, Let-tal 13

‣ ISBN: 9788723516329

Lukas og Marco er oppe at slås, men bliver stoppet i deres forehavende. Det afholder dog ikke de to drenge fra at fortsætte deres fight per fædrene stedfortræder. Således er “Din far får tæsk” altså en klassisk “min far er stærkere end din far”-historie. Sådan en historie bliver vanvittigt veloplagt fortalt i Jon Ranheimsæters “Min far”, men så god er Janus Kodals bog dog ikke. Det behøver den skam heller ikke med et lavt og læsepædagogisk let-tal.

Historien i “Din far får tæsk” fungerer fint og især de meget kantede, næsten Kim Fupz’ske illustrationer giver en skæg og gakket kant til en ellers klassisk og lidt vel pædagogisk historie om to skrydende og kamplystne drenge og deres flinke fædre. Bogen egner sig fint som første frilæsningsbog.

Janus Kodal
Jenz Koudahl
Alinea

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.