Dolken fra Dødemandsbjerget

‣ Forfatter: Rita Bitsch

‣ Illustrator: Christian Guldager

‣ Forlag: Facet

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 189,95

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 119

‣ Sværhedsgrad: Lix 25

‣ ISBN: 9788792879509

Juleaften 1811 forliste de engelske krigsskibe St. George og Defence i en forrygende storm i Vesterhavet ud for Thorsminde. Mere end tretten hundrede mennesker mistede livet, og rygterne siger, at St. George tog en værdifuld skat med sig i dybet. På Strandingsmuseet i Thorsminde kan man se en udstilling med de ting, som dykkere har hentet op fra vragene.

Adam holder juleaften sammen med sine bedsteforældre i Thorsminde, da hans far er i Indien for at lede efter Adams mor, som er forsvundet og formodet død. En storm raser netop denne aften, og Adam befinder sig pludselig midt ude i stormen, hvor han møder den mystiske spøgelsespige Sindu. Hun forliste med skibet St. George og er nu genopstået på 200-årsdagen for strandingen af de to engelske krigsskibe HMS Defence og St. George for at bede Adam om hjælp til at finde en magisk dolk, som tilhører hendes slægt, og som den onde kaptajn Radcliffe

”Dolken fra Dødemandsbjerget” er et hæsblæsende actioneventyr med lige dele eventyr og Indiana Jones. Det holder læseren fanget fra første til sidste side, og bogen er en sand pageturner.  Bogen er derudover letlæselig med et lixtal på 25. Forsiden, som er superflot illustreret af Christian Guldager, vil helt sikkert få mange børn, både drenge og piger, til at snuppe denne bog fra hylden.

Jeg synes det er et sjovt twist at tage noget fra virkeligheden og blande det med fiktion – Strandingsmuseet St. George, som er noget af historiens omdrejningspunkt, findes jo faktisk i Thorsminde og er bestemt et besøg værd, måske især efter man har læst denne bog.

Ind i mellem glider tingene lige lidt for let, og der er mange utroligt heldige sammenfald, som løser problemer for vores helt Adam – men helt ærligt tror jeg ikke det er noget en ”rigtig” læser af bogen (her mener jeg børnene) tænker over; jeg tror det er noget jeg tænker over som voksen, fordi jeg har læst virkeligt mange bøger og gennemskuer alt for mange plot. For jeg tror helt bestemt målgruppen til denne bog vil suge den til sig, og jeg kan kun anbefale den varmt!

http://forlaget-facet.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.