Drengen der elskede MGP

‣ Forfatter: Tomas Lagermand Lundme

‣ Illustrator: Mette-Kirstine Bak

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 244,-

‣ Målgruppe:7+

‣ Sidetal: 44

‣ Sværhedsgrad: Lix 19

‣ ISBN: 9788711341759

Tobias elsker at lege MGP i baghaven, og han  klæder sig både ud, synger og danser – og allerhelst sammen med sin gode ven Anita, som er et år ældre end ham. Anita elsker også at lege MGP; men kun derhjemme, hun synes nemlig det er pinligt når Tobias ind i mellem stiller sig op på et bord i skolen og synger og danser. Anitas storesøster Annie gider ikke alt det barnepjat, hun vil hellere stå og lade som om hun kysser med sin usynlige kæreste Flemming.

Da Flemming rent faktisk dukker op i baghaven en dag og griner ad Tobias og Anita, bliver Anita så flov at hun lader Tobias i stikken og følger efter Flemming. Anita får overbevist Flemming om at det faktisk er hende, der har lært storesøsteren Annie at kysse,men alligevel  indser Anita at Flemming udelukkende er interesseret i hendes storesøster, og at hun egentlig hellere vil lege med Tobias.

”Drengen der elskede MGP” er illustreret af Mette-Kirstine Bak, der blandt andet er kendt for at illustrere letlæsningsbøger. Hendes illustrationer er rigtig fine med klare sprælske farver og masser af detaljer der fint supplerer bogens tekst.

Tomas Lagerman Lundme (f. 1973) er uddannet fra både Gøglerskolen, Forfatterskolen og Kunstakademiet og ernærer sig både som radiovært, dramatiker, billedkunstner og forfatter. Han modtog i 2013 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

I bund og grund handler historien handler om at turde stå ved den man er, og om venskab der bliver sat på prøve. Jeg tror den vil fungere rigtig godt til målgruppen, da mange børn vil kunne identificere sig med at være fascinerede af MGP og diverse andre musikshows fra tv og lysten til at ville lege det selv, men måske alligevel med den spirende fornemmelse af at det er lidt pinligt at gøre, mens andre ser det. eg synes sådan set at her er tale om en meget sød fortælling om venskab på godt og ondt med en god konklusion (man behøver ikke prøve at gøre sig ældre end man er).

www.tomaslagermandlundme.dk

http://www.forfatterweb.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.