Dyrenes 1 2 3

‣ Forfatter: Catherine Saunders

‣ Illustrator: Marshall Editions 2013

‣ Oversætter: Lena Lamberth

‣ Forlag: Lamberth

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 69,00

‣ Målgruppe:2+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788778687517

En klassisk tællebog – her med dyr.

Hvert tal fra 1-20 – og hver tier herfra og til 100 – har en enkelt side eller et helt opslag, der er indrammet af en fin bort. Her gengives tallet både som tal, i bogstaver og illustreret med netop dette antal dyr. Nogle gange gentages den samme illustration mange gange; fx er de 40 rejer helt ens, mens der andre gange vises forskellige dyr indenfor en specifik gruppe; fx 10 forskellige edderkopper eller 18 forskellige fugle.

Baggrundsfarven er let støvet – på nogle sider med en illusion af vandmærke – og udtrykket er grundlæggende antikt.

Dyreillustrationerne er detaljerede, naturtro og smukke farvelagte tegninger, der ligner illustrationerne i en flora og fauna-bog af ældre dato. Det er desværre ikke umiddelbart muligt at præcisere hvor de oprindeligt kommer fra, eller hvem illustratorerne er.

Samlet set en ganske fin bog, der er anvendelig for en relativt bred aldersgruppe – tumlingen vil nyde de mange dyrebilleder, mens førskole- og børnehaveklassebarnet kan øve sig på et tælle.

http://lamberth.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.