Dyrenes ABC

‣ Forfatter: Catherine Saunders

‣ Illustrator: Marshall Editions 2013

‣ Oversætter: Lena Lamberth

‣ Forlag: Lamberth

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 69,00

‣ Målgruppe:2+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788778687500

En klassisk ABC-bog – her med dyr.

Hvert bogstav har en enkelt side eller et helt opslag, der er indrammet af en fin bort. Her præsenteres bogstavet dels som versal og minuskel, dels illustreret af forskellige dyr med netop dette forbogstav. Baggrundsfarven er let støvet – på nogle sider med en illusion af vandmærke – og udtrykket er grundlæggende antikt.

Dyreillustrationerne er detaljerede, naturtro og smukke farvelagte tegninger, der ligner illustrationerne i en flora og fauna-bog af ældre dato. Det er desværre ikke umiddelbart muligt at præcisere hvor de oprindeligt kommer fra, eller hvem illustratorerne er.

Oversættelsen er sine steder lidt søgt – som under C, hvor der er afbilledet en ’cobra’ (ifølge dansk retskrivning: kobra) og under I, en ’iguan’, som er en gammel skriveform af leguan.

Samlet set en ganske fin bog, der er anvendelig for en relativt bred aldersgruppe – tumlingen vil nyde de mange dyrebilleder, mens førskole- og børnehaveklassebarnet kan øve sig på bogstaverne.

 http://lamberth.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.