Elmer Baltazar – truslen fra Kragoria

‣ Forfatter: Tobias Bukkehave

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 199,00

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 275

‣ ISBN: 9788711698624

Der er gået seks måneder, siden børnene Elmer og Emmy blev hvirvlet gennem en iPad og ind i spiluniverset Arkadia. Der er kommet en ny spilopdatering til spillet Eyemaster, som var det spil der startede det hele, og Emmy opdager tilfældigt, at baggrundshistorien er blevet ændret, og at et helt nyt rige er tilføjet. Noget er galt – og da børnene modtager en sms fra Elmers gamle mobil, som de efterlod i Arkadia, er de klar over, at de bliver nødt til at drage ud på endnu et eventyr som deres avatarer i Arkadia Lorac den Ukendte og Anzar Nattehøg. Der venter dem mange farer forude, og som i enhver god fantasybog er omdrejningspunktet kampen mod det onde.

Elmer Baltazar – truslen fra Kragoria er fortsættelsen til Elmer Baltazar – rejsen til Arkadia. Og selvom nummer to i en serie som regel godt kan være lidt træge og langtrukne, fordi forfatteren forsøger at udvide universet, så har denne bog slet ikke de problemer. Det er virkelig en skøn fantasyroman, som både behandler fantasydelen af historien nænsomt, og samtidig på yndefuld vis får indflettet Elmers spirende forelskelse i Emmy og alle udfordringerne der følger med at være på vej til at blive teenager.

Bøgerne om Elmer Baltazar har simpelthen bare noget af det hele. Børn på et spændende eventyr, kærlighed, action, andre verdener og ikke mindst gaming. Det er noget, der gør den salgbar til et helt andet segment af børn, der måske ellers ikke læser så meget, fordi skærmen fylder mere. Jeg er fuldstændig overbevist om, at rigtig mange gamere også vil falde for historien. Samtidig kan jeg godt lide at der bliver skubbet lidt til fordommene, så det er fodboldnørden Elmer, der slet ikke interesserer sig for teknologi overhovedet, og pigen Emmy der er supergamer og helt vildt sej til alt med elektronik.

Der findes flere bøger om gamere, som på en eller anden måde interagerer med deres spil, for eksempel i Andreas Nederlands serie Game on, hvor spilfigurerne manifesterer sig i den virkelige verden, eller Kasper Hoffs serie Gamerz, hvor to venner suges ind i et computerspil til en parallel verden. Jeg synes dog serien om Elmer Baltazar har lidt mere at komme med, da den blander både fantasy og gaming.

En varm anbefaling herfra! Selvom jeg hverken er gamer eller i den rette målgruppe, glæder jeg mig sindssygt til tredje bog, for Elmer Baltazar – truslen fra Kragoria slutter med noget af en cliffhanger.

Booktrailer – Elmer Baltazar, Carlsen

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.