Elverfolkets skæbne 1 – De jernklædte krigere

‣ Forfatter: Peter Gotthardt

‣ Illustrator: Jan Kjær

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 179,95

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 80

‣ ISBN: 9788711388709

Elverne holder hjemkomstfest for dronningens børn Følfod og Brombær, der netop er vendt hjem efter en længere rejse. Følfod er ved at være udlært som ridder. Og det skal hun snart få brug for. Elverfolkets rige bliver nemlig angrebet af kong Stolt og hans jernklædte krigere. Dronningen beordrer sit folk og sine krigere til at bekæmpe fjenden, men da de på et tidspunkt bliver omringet, er dronningen klar til at opgive kampen. Følfod, der i øvrigt har fået et godt øje til den charmerende ridder Humle, er derimod opsat på at bekæmpe fjenden. Så hun overtager styringen, og med hjælp fra sine riddere lykkes det elverne at vinde slaget. Dronningen overgiver nu magten til sin datter, og det er nu Følfod, som fremover må sørge for at befri Elverlandet for de onde kræfter.

De jernklædte krigere er første bind i serien om Elverfolkets skæbne. Serien ligger i naturlig forlængelse af serierne Elverdronningens riddere og Elverdronningens børn med delvist samme persongalleri. Bogen er, som de tidligere, henvendt til de børn, der nu selv kan læse og gerne vil have lidt mere udfordring og spænding. Plottet og sproget er i sagens natur holdt forholdsvist enkelt, så en stærk læser på 10-11 år vil muligvis kede sig lidt, omvendt vil der være masser at skulle forstå og forholde sig til for den 9-årige knap så trænede læser. Jan Kjærs illustrationer giver historierne både sejhed og humor – og et strejf af tegneserie – på den seje måde.

Om Carlsens stribede: http://www.carlsen.dk/titler.aspx?c=Catalog&category=5073

Om Peter Gotthardt: (forfatterens egen hjemmeside) http://www.petergotthardt.dk/side.asp?Id=1692

og desuden: http://www.litteratursiden.dk/forfattere/peter-gotthardt

http://www.alvilda.dk/kunstner.php?vis=20

Jan Kjær: http://jankjaer.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Nana Baaner Klitgaard

Nana er cand.mag i dansk og engelsk og har taget 3. modul på masteruddannelsen i børnelitteratur (om formidling af børnelitteratur). Hun arbejder som freelanceredaktør af alle mulige slags bøger, men børne- og ungdomsbøgerne er dem, hun brænder for. I sin tid skrev Nana speciale om dannelsesromanen, så måske plantede hun ubevidst et frø der til interessen for ungdomsromanen, det “dannende” og coming of age-litteraturen. Nana har en lang baggrund i forlagsverdenen og har bl.a. arbejdet som børnebogsredaktør på Politikens Forlag. Derudover har Nana arbejdet med journalistiske bøger og anden faglitteratur for voksne.