En ikke-godkendt-af-byggetilsynet træhule på 65 etager (og som derfor skal rives ned)

‣ Forfatter: Andy Griffiths

‣ Illustrator: Terry Denton

‣ Oversætter: Kasper Hoff

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 149,95

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 245

‣ ISBN: 9788702193947

En ikke-godkendt-af-byggetilsynet træhule på 65 etager er femte bind i den australske humoristiske meta-graphic novel-serie om forfatteren Andy og tegneren Terry, der har bygget en overdådig træhule på 65 etager.

Og som sædvanlig har de en deadline på deres næste bog, samtidig med at de – som de plejer – har en masse kaos i deres liv.

I bind 5 er der nogle myrer, der er rasende på dem. Men mere alvorligt: Terry har ikke fået myndighedernes tilladelse til at bygge deres træhule; og det på trods af, at han har lovet det. Derfor kommer byggeinspektøren Hr. Bobleplast og skal godkende vennernes hule. Det sker naturligvis ikke og træhulen skal rives ned.

Men vennerne får en ide; nemlig at rejse 6½ år tilbage i tiden – lige tids nok til at få indsendt ansøgningen i rette tid.

Det går selvfølgelig ikke som planlagt og på grund af Hr. Bobleplast og et vildfarent popcorn går tidsmaskinen i skuddermudder og de rejser i stedet først 650 millioner år tilbage i tiden. Og så går den vilde tidsrejsejagt.

Som de første fire bind er det uhørt fjollet og med ualmindeligt mange metalag. Der er satirer over nyhedernes evige Breaking News-jagt, der er satirer over bureaukrati og sikkerhed. Og det synes jeg er virkelig skægt; men jeg tænker også at det måske bliver lidt for voksent for målgruppen.

Men målgruppen kan så bare lade sig glide med af det overdådige fjol og falden på halen-humor.

Kunne man lide de første fire bind af serien er bind fem meget vellykket.

Egner sig som frilæsning fra anden klasse.

Bind fem i den fjollede, australske graphic novel-serie om den vidunderlige og vildt voksende træhule. Det er samme opskrift som de fire foregående, altså: fjol, satirer, falden på halen og farce – men metalagene og satiren fungerede bedre i dette bind.

 

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.