Flammernes kløer – Journal X

‣ Forfatter: Kit A. Rasmussen

‣ Forlag: Alinea

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 170,00

‣ Målgruppe:8-10 år

‣ Sidetal: 72

‣ Sværhedsgrad: Lix 18

‣ ISBN: 9788723536358

Kit A. Rasmussens serie Journal X er en blanding af X Files og Rejseholdet. Bøgerne kan læses uafhængig af hinanden og rammehistorien er, at vennerne Anders og Kalle har været i et nedbrændt hus, der tilhørte en kriminalassistent. Der har de fundet en metalkasse med en masse uopklarede sager, og de sagerne kaster de to drenge sig over.

I Flammernes klør er der muligvis en pyroman på spil på villavejen, og Andreas og Kalle vil opklare sagen. Og det selvom den sådan set er lukket, da den forhærdede kriminelle Nico er blevet sat bag lås og slå. Men ved hjælp af gamle Madsens sagsakter, begynder de at opspore kriminalassistent Henrik Boe og brandteknikeren Per Jørgensen, der begge har været på sagerne. Og der er noget muggent ved det hele.

Stemningen i Flammernes klør er mørk og dyster. Men selve historien og plotdrejningerne bliver ofte lidt for overgjort dramatisk, så historien mister troværdighed. Men spændende og fortættet; det er det.

Vil egne sig glimrende som frilæsning for de 9-10-årige, selvom forlagets mærkat siger at det er fra 8 år.

Noir-krimi for børn, hvor spændingen er større end historiens troværdighed.

Journal X – Flammernes kløer, Alinea

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.