Frantz og den hemmelige klub

‣ Forfatter: Katrine Marie Guldager

‣ Illustrator: Rasmus Bregnhøi

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 149

‣ Målgruppe:5-9 år

‣ Sidetal: 56

‣ ISBN: 9788711353141

”Det er frikvarter. Frantz sidder og spiser sin mad, mens han vipper på sin stol. Frantz elsker at spise.”

Rasmus Bregnhøi har her tegnet drengen Frantz, der sidder med et stort smil og en ostemad. Han ser ud til at have spist en hel del ostemadder i sit liv, men han trives med det. Frantz er en dreng, der ikke er sådan gennemsnitlig, men han har et etisk kompas, det er værd at navigere efter. Nu har Karl og Stoffer lavet en hemmelig klub, som de gerne vil have Frantz med i. Det viser sig, at man skal bestå nogle prøver for at blive medlem. Dels skal Frantz løbe en tur rundt om skoven, og dels skal han stjæle en pose slik hos købmanden.
”På vej ned til supermarkedet siger han pludselig: Ved I hvad, det gør jeg simpelthen ikke. Karl siger at det skal han. Ellers kan du ikke være med i vores klub. Jeg er da ligeglad med jeres møgklub, siger Frantz.”

Efter et slagsmål stjæler Frantz alligevel noget slik, men så har han også fået nok. Det ender godt. Drengene bliver venner igen.

Det er nummer seks i serien om Frantz, og det er herligt, at der er en bogserie til børn, hvor hovedpersonen er lidt sær, lidt for tyk, god til at slås og et virkelig godt menneske.  Og så er det godt med en ven Karl, der også er lidt sær og sikkert tidlig skadet. Han er en god makker til den regelrette Frantz. De er nemlig lige gode til at slås.

 

Links:

Om forfatteren

Om illustratoren

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.