Frikvarter – Limfælden

‣ Forfatter: Kirstine Lyngklip Svansø

‣ Illustrator: Kirstine Lyngklip Svansø

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 140 kr.

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 26

‣ Sværhedsgrad: Lix 7

‣ ISBN: 9788702256963

”De løber ud. Bobo bærer limen. ”Hvor skal vi hen?” råber han til Sai. ”Vent og se,” svarer Sai. ”Det bliver sjovt.” (…) Bobo smører lim på. ”Jamen, nu sidder man jo fast på den,” siger Bobo. ”Ja, ja,” griner Sai. ”Det er jo det, der er så sjovt.””

Sai og Bobo går begge i 1. klasse, og de keder sig en lille smule. Da de finder en bøtte med lim, smører de derfor lim på gyngerne i skolegården. Det viser sig dog hurtigt, at planen ikke er så gennemtænkt, for da pedellen vil finde synderen (og drengene forsøger at gemme sig), får drengene limet sig selv fast til bøtten og kommer op at skændes og bliver derfor opdaget. De får derfor lov at vaske gyngerne rene igen som straf.

Frikvarter – Limfælden er en ganske fin lille letlæsningshistorie om to drenge, der kommer til at lave lidt ballade. Det er en ganske harmløs lille sag, og de fleste drenge vil helt sikkert kunne leve sig ind i Sai og Bobos drillerier.

Det forstyrrede mig en anelse (men nu er jeg også lidt pedantisk), at bogen starter med sætningen ”Sai og Tom er venner”. Resten af bogen handler nemlig om Sai og Bobo.

Bogen er illustreret af forfatteren selv, og det er rigtig sjove og skøre farveillustrationer, der pryder bogen igennem.

Frikvarter – Limfælden er en fin letlæsningsbog til begynderlæseren, der har knækket koden og gerne vil have en bog med lidt mere handling, men stadig ikke alt for udfordrende. Bogen har et LET-tal på 16 og et Lix-tal på 7. Bogen er en del af Gyldendals ”Læs løs”-serie, som erstatter den tidligere Dingo-serie. Her er bøgerne delt ind i 10 sværhedsgrader, hvilket gør det nemt for læseren at fortsætte sin læseudvikling.

Frikvarter – Limfælden

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.