Generation 2.0

‣ Forfatter: Benni Bødker

‣ Illustrator: Simon Bukhave

‣ Forlag: Corto

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 42

‣ Sværhedsgrad: Lix 20

‣ ISBN: 9788793107885

Modvilligt træder Jerry et skridt til siden. Bag hende kommer en patrulje. Tre kvinder og tre mænd i rumdragter. Alle med tegningen af en gylden pil i en cirkel på brystet. Koloni-korpset. Vi er ude i rummet, hvor Jerry der er fra ”generation 2.0” skal indsamle prøver før den valgte planet skal tages yderligere i brug. At Jerry er fra ”generation 2.0”, vil sige, at hun er født ude rummet. Det er noget helt særligt.

Hun hader de kemiske geværer, der kan udslette alt liv, men som alle andre er hun styret af den autoritet og magt, der giver ordrer gennem computeren i skærmen.

Simon Bukhaves  tegninger illustrerer fint den rædsel og den tomhed, der hersker i det ydre rum. Nogle af siderne har  sort bundfarve, det markerer klart, at det er en dystopisk skildring.

Dette er bind 2 i en serie, der indtil videre er planlagt med tre bind.

Nok er det en tid i 2100, men der er også referencer til vores egen tid. Hvordan vil verden udvikle sig med den uro, borgerkrige, flygtninge og uroligheder, som der er i verden? Vil vi bygge (endnu) flere mure mod ”de andre”, eller er der alternative løsninger?

Ingen kan ønske at leve i den rumdragt, hvor Jerry befinder sig.

Som letlæsningsbog får denne korte ”Generation 2.0” fortalt en kompleks historie i et kort, klart og konkret sprog. Stor ros til Benni Bødker og Simon Bukhave for at skabe en serie, der har litterære kvaliteter samtidig med, at der et lixtal under 20.

www.benniboedker.dk

http://www.simonbukhave.dk/

http://forlagetcorto.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: