Gummi T

‣ Forfatter: Crone Film A/SLouise Urth OlsenOle Lund Kirkegaard

‣ Illustrator: Crone Film A/S

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Pris: 129,95

‣ Målgruppe:5+ - alle der har set filmen

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702132175

I en tid hvor navnet Tarzan ejes af Disney, må denne genfortolkning af Ole Lund Kirkegaards mesterværk ikke kaldes ved dens fulde navn, men må nøjes med: Gummi T. Og filmbogen, som Gyldendal kalder udgivelsen, er vel udgivet som en slags merchandise til de børn, der har været inde og se filmen.

Selve grundfortællingen om Gummi-Tarzan er bevaret i Gummi T, dog med et par væsentlige ændringer: Ivan bor i denne opdaterede version alene med sin far, der i mellemtiden er blevet uddannet til coach, og så er der indføjet en sød lille kærlighedshistorie med den ligeledes søde pige, Lotte.

Gummi T slutter således, efter at Lotte og Ivan har fået buksevand:

Og der sidder Ivan og Lotte så, og er kærester, med den kolde hane rendende. Og hinanden i hænderne. Og smiler.

Aldeles harmløst og ufarligt i forhold til originalens helt anderledes karske afslutning, hvor hr. Olsen netop har købt sig en ny Tarzan-bog:

Tarzan vender tilbage, hed den.

”Her,” sagde hans far og prikkede i bogen med pege-fingeren. ”Her skal du bare se.”

”Ja,” sagde Ivan Olsen og sukkede. ”Det skal jeg vel…….

Gummi T er ikke Gummi-Tarzan vender tilbage, men et helt anderledes ufarligt produkt.

Gummi T er fyldt med billeder fra filmen (fås på DVD) og fungerer fint som oplæsningsbog. Den rummer et par sjove højdepunkter; men der er nu intet som originalen, og Gummi T når desværre ikke sit forlæg, selveste Gummi-Tarzan til sokkeholderne. Gummi-Tarzan er stadig den urørlige verdensmester i langspyt.  

http://www.gyldendal.dk/boeger-til-boern-unge/boerneboeger/9788702132175/gummi-t-filmbog

 

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø Søren er oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Han har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.