Halli! Hallo! Så er der nye firkantede historier

‣ Forfatter: Louis Jensen

‣ Illustrator: Lilian Brøgger

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 144

‣ ISBN: 9788702121360

Så er vi i Louis Jensens og Lilian Brøggers serie af ”Hundrede historier” nået frem til:

”En otte hundrede gang og
fordi jeg gerne ville dele mit
smil og min glæde med alle
andre, cyklede jeg hen ge-
nem byen, over torvene,
langs havnen og dernæst
gennem skovene og ud over
de høstede marker . Til sidst
over havet til et ukendt land.
Der blev jeg ansat hos døden.” 

Som sædvanlig er man på samme tid både tryg og udfordret i det magiske univers Louis Jensen sammen med sin faste illustrator Lilian Brøgger gennem de sidste tyve år har bygget op. I de tyve år har dette både magiske og lyriske  univers udviklet sig, uden at der af den grund er blevet givet slip på en legende og sprogligt udforskende tilgang til, hvad en historie er eller kan være. I et ekstranummer af en historie møder læseren Louis Jensens store inspirator, Hans Christian fra Odense i Rom, som giver jegfortælleren et kys på kinden. Og fuldt fortjent, for som hos Andersen er der hos Jensen en udpræget orden i det fantastiske univers læseren møder.

Bogen er, som de øvrige bind, kongenialt illustreret af Lilian Brøgger, der på samme tid underbygger og udvider udvalgte fortællinger. Fra i de første bind at have fungeret som illustrationer er de nu vokset sammen med tekstsiden i en symbiose, der samlet gør bogen til en smuk udgivelse.

Nu mangler vi kun tre bind i (cirka) at nå de magiske 1001 fortællinger. Disse fortællinger anbefales! Ligesom Andersens historier kan disse læses på så mange måder af alle aldersgrupper. De demonstrerer på glimrende vis, hvad det danske sprog kan, når det udforskes af en rigtig kunstner.

I skolen kan fortællingerne anvendes i en poetisk sprogleg, der sætter det skrevne ord på nye spor og i nye kontekster.

”Halli! Hallo! Så er der nye firkantede historier” er i 2014 nomineret til Nordisk Råds nye børne- og ungdomslitteraturpris.

http://www.gyldendal.dk/

http://www.gyldendal.dk/louis-jensen

http://www.lilianbroegger.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø Søren er oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Han har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.