Heartstopper 2

‣ Forfatter: Alice Oseman

‣ Illustrator: Alice Oseman

‣ Forlag: Politikens forlag

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 139,95 kr.

‣ Målgruppe:13-19 år

‣ Sidetal: 320

‣ ISBN: 9781444951400

”Ok, men far sætter mig af omkring 19.30 så du er der nok før mig! Ses derovre.

Cool!! Ses derovre!

Du må virkelig undskylde at jeg stak af og forlod dig det var ikke din skyld jeg var bare….”

 

Sådan lyder en sms-korrespondance i bogen mellem Charlie og Nick.  De er bedste venner, og Nick ved at Charlie er homoseksuel, og ja, – Charlie er helt sikker på, at Nick er hetero. Så er kærligheden der, og så sker der alt muligt i familien, mellem vennerne, men især mellem Nick og Charlie.

Det er en graphic novel, der er mange elementer i tekst og billeder. Al tekst er ”håndsskrevet”, der er også sms-korrespondancer, men mest af alt er der tegneseriesider, hvor der er gjort brug af lydord, dialog og markører, der viser lidt om stemningen.

Alle tegninger er i sort-hvid. Tegnet i en ret enkel streg, hvor man ikke er i tvivl om, hvilken person, der er i fokus.

Det er en ret ”engelsk” serie, hvor karaktererne er (som i stregen her) forholdsvis sort-hvide. ”Heartstopper” er (udover at være en bog-graphic-novel-serie) også en serie på Netflix, hvor kostskolemiljøet tegnes tydeligt.

“Heartstopper, bog 2” er andet bind i Alice Osemans queer-tegneserie om en spirende forelskelse mellem to venner.

Det er en serie, der formentlig vil have mange læsere.

 

Alice Oseman

Trailer til Netflix serien

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.