Historierne om Hanne Hundige

‣ Forfatter: Tomas Lagermand Lundme

‣ Illustrator: Thomas Hjorthaab

‣ Forlag: Forlaget Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 149. -

‣ Målgruppe:4-8 år

‣ Sidetal: 89

‣ ISBN: 9788711905586

”Her kommer Hanne fra Hundige. Hun er ikke helt som andre børn. I dag skal hun være alene, men det kommer i hvert fald ikke til at være kedeligt af den grund.”

Sådan står der som intro til første historie om Hanne Hundige. Der er tre samlet i denne udgave, hvor Thomas Hjorthaab har illustreret.

Hanne er seks år. ”6 år. Så har man levet 2190 dage. Og Hanne blev født klokken 3 om eftermiddagen. I maj måned. Det var en af de første forårsdage.” Og det er set fra Hannes perspektiv, at vi får historien om dengang hun holdt fødselsdag og fyldte seks år. Da hun fik lov at besøge sin hest ude hos onkel Bobby Brun, og da hun skulle være alene hjemme uden at se fjernsyn.

Det er en bog, der egner sig til oplæsning, og der er en række gentagelser, der kan give om ikke et grin så et stille smil hos oplæseren. Hannes far Henrik er en lun fætter, der helt sikkert ikke falder i et med hverken tapet eller forældremøde, og Hannes mor er venlig og sjov, ligesom mormor er en munter bankospilsopråber. Det hele er som hentet ud fra Hundige.

Det er ikke litteratur, der holder de næste tyve år, men der er meget få børnebøger, der foregår i Hundige. Dem skal der også være plads til.

 

Link:

Illustrator Thomas Hjorthaab

Forfatter Tomas Lagermand Lundme

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.