Hitman 3

‣ Forfatter: Peter Krogholm

‣ Forlag: alinea

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 198,00

‣ Målgruppe:13+

‣ Sidetal: 135

‣ Sværhedsgrad: Lix 24

‣ ISBN: 9788723539663

Hitman 3 er tredje og muligvis sidste bind i serien om den 14-årige Andreas, der er lejemorder ligesom hans veninde Silje.

I de første to bind blev den samme historie fortalt fra henholdsvis Andreas’ og Siljes synsvinkel. I bind tre er de to teenagelejemordere sammen.  De har fået et tip om, hvor Organisationens kyniske leder Lirik Whitehook holder til, men de bliver snydt og Andreas bliver tvunget til en sidste opgave. Samtidig går det op for ham, at hans forældres morder er hans veninde Silje – og det sætter ham overfor nogle voldsomme dilemmaer.

Et strejf af dyb tilfredsstillelse blev afløst af en knude i maven. Hvad ville det ændre? Ikke en skid. Jo, han ville være ansvarlig for endnu et menneskes død. Havde det ændret noget, da han troede han fik sin hævn …?

Som i de første to bind er der stærk fokus på spænding og fascinationen af våben og action. Og knap så meget på plothuller og sandsynlighed. Men det gør ikke så voldsomt meget, da bogen henvender sig til CS-begejstrede læsere.
Jeg savner dog det fortælletekniske greb, der var i de to første bind. Uden de greb bliver historien lidt for skematisk og klichefyldt.

Men kunne man lide de første to bind er dette bind et must.

Tredje bind i Peter Krogholms serie om teenage-lejemorderne Andreas og Silje. I dette bind er de sat på den muligvis sidste opgave – og den skal de klare eller dø. Som i de to første bind er det spændingen og våbenfascinationen der fylder mere end sandsynlige valg. Men det gør knap så meget, hvis man er en CS-begejstret læser.

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.