Hjertestarter

‣ Forfatter: Jenny McLachlan

‣ Oversætter: Caroline Voetmann

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2017

‣ Målgruppe:12+

‣ Sidetal: 304

‣ ISBN: 9788702223835

Åh, åh, … jeg skulle have været i skole for syv minutter siden, og her sidder jeg og leger med Lego. Jeg ryster Frosties ned i min mund, sluger noget varm mælk og forlader mine fødselsdagsgaver. Jeg bliver jo nødt til at løbe i skole. I det mindste får jeg mulighed for at prøve mine helt nye Puma løbesko … med guldstribe.

Det er Betty Plum, der er hovedperson i seriebogen “Hjertestarter”. Serien følger de fire piger i Ladybirds-pigegruppen: Bea er hovedperson i “Flirty Dancing“, Betty i “Hjertestarter”, og Kat og Pearl bliver hovedpersonerne i de kommende bøger.

Bettys mor døde, da Betty var helt lille, og i en skotøjsæske på loftet har hun gemt en række breve til Betty, som Betty kan læse, når hun er gammel nok. Det er hun nu. Og disse breve følger handlingen i bogen, hvor Betty er forelsket i en dreng, samtidig med at hendes barndoms- og bedste ven måske også er en mulig kæreste.

“Hjertestarter” er en bog om at overskride sine grænser, om at turde stå ved, hvem man er, og om at spille musik. Pigerne i bogen er altid rivaler og veninder på skift, drengene er altid med i udkanten af handlingen, og forældrene er ret fornuftige. Således er det en klassisk pigebog, der bærer sine 300 sider med godt, slangpræget, kækt sprog, der aldrig bliver for meget.

Serien om de fire Ladybirds-piger er fremragende til alle piger, der har brug for læsetræning og virkelighedsflugt. Det giver bogen god anledning til – på den gode måde.

Jenny McLachlan
Gyldendal – med lydprøve

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.