Hugo og Holger bygger et hundehus 

‣ Forfatter: Oscar K

‣ Illustrator: Teddy Kristiansen

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 189,95 

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 40

‣ ISBN: 9788727000534

”Jeg kunne jo hente nogle rundstykker og noget ost og marmelade, foreslog Holger. 

Der er havregryn og mælk, sagde Hugo og stak en pakke Solgryn og en liter mælk ud ad vinduet til Holger. 

Holger havde ellers glædet sig til rundstykker og måske en morgenavis, men okay da, tænkte han, havregryn med mælk skulle være så sundt, og han skulle heller ikke sige alt for meget til Hugo så tidligt.” 

Nu er Holger, (der er en elefant, men måske tror Hugo fortsat, at det er en hund) flyttet ind til Hugo. Den har sovet i fodenden, men den fylder jo som en elefant. Nu vil de bygge et hundehus af genbrugsmaterialer.

De bygger, og så skal Holger sove ude i hundehuset den første nat. Det er svært.

Illustrationerne af Teddy Kristiansen er fantastisk sjove og finurlige. Der masser af detaljer, når man ser Hugo og Holger til morgenmaden, så er der kaffe og opvask, og Solgryn og mælk med øko-mærke og Hugo har fine futter på med små kaninører.  

Det er en billedbog, man bliver i godt humør af at læse. Det er et umage par, Hugo og Holger, men de passer alligevel godt sammen. 

Forfatter Oscar K

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: