Hvem får blomster af Lille My?

‣ Forfatter: Riina KaarlaSami Kaarla

‣ Illustrator: Riina KaarlaSami Kaarla

‣ Oversætter: Lena Lamberth

‣ Forlag: Lamberth

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 69,00

‣ Målgruppe:1+

‣ Sidetal: 14

‣ ISBN: 9788771610680

Lille My synes at alle i Mumidalen skal give hinanden blomster – og det gør de så: Mumifar til Mumimor, Mumimor til Mumitrolden, Mumitrolden til Snorkfrøkenen … Og hvem Lille My selv giver sin buket til, finder vi ud af på sidste side.

En klassisk papbilledbog for de allermindste i Tove Janssons mumiunivers. Figurerne er gammelkendte og form og stil i illustrationerne ligeså. Teksten sender med et simpelt spørgsmål læseren videre til hver side, hvor svaret findes:

Snorkfrøken fletter en fin krans. Hvem får den? Det gør Mymlens datter. Hun bliver meget glad.

Bogen er simpel og byder ikke på hverken udfordringer, stor fortællekunst eller nye æstetiske oplevelser, men er man som læser (det være sig barn eller voksen) glad for Mumi, er den en robust og farverig begynderbog til de yngste – med et strejf af nostalgi.

  www.lamberth.dk

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.