Hvor er Mumimors kat?

‣ Forfatter: Riina KaarlaSami Kaarla

‣ Illustrator: Riina KaarlaSami Kaarla

‣ Oversætter: Lena Lamberth

‣ Forlag: Lamberth

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 69,00

‣ Målgruppe:1+

‣ Sidetal: 14

‣ ISBN: 9788771610604

Mumimor vil give sin lille kat mælk, men hun kan ikke finde den. Hun leder allevegne, men katten er væk. Til sidst bliver hun helt bange for, at hun aldrig skal se den mere. Heldigvis ender det godt.

En klassisk papbilledbog for de allermindste i Tove Janssons mumiunivers. Figurerne er gammelkendte og form og stil i illustrationerne ligeså.

Vi følger i historien Mumimor i sin søgen efter katten – og på billedsiden ser vi, at katten aldrig er ret langt væk.

Bogen er simpel og byder ikke på stor fortællekunst eller nye æstetiske oplevelser, men på hver side er der en hyggelig lille ‘find katten’-udfordring. Er man som læser (det være sig barn eller voksen) glad for Mumi, er den en robust og farverig begynderbog til de yngste – med et strejf af nostalgi.

 www.lamberth.dk

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.