Infernus – Den druknede by

‣ Forfatter: Benni Bødker

‣ Illustrator: Simon Bukhave

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 179,95

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 87

‣ ISBN: 9788702149821

De døde blev ved med at gribe ud efter mig. De ville rive mig i stykker og fortære mig i deres længsel efter liv og kød. Jeg vidste, at de ikke kunne nå mig. At pentagrammet beskyttede mig. Og alligevel var det, som om de trak liv ud af mig. Drak af min energi, så jeg blev mere og mere træt.

”Den druknede by” er femte bind i Benni Bødkers serie om dæmon-bekæmperen Morgan – kodenavn Infernus – der er agent i britiske MI9. Morgan er på jagt ved både Middelhavet og i Nordtyskland for at redde Beatrice, en gravid kvinde, som en mager har bortført, mens han prøver at fremmane den onde slaviske dæmon Chernoborg.

I sin kamp mod troldmanden – og i sin jagt på overdæmonen – får Morgan og hans hold også kæmpet mod mindre vildsvinelignende dæmoner, en masse rotter og en masse hvileløse sjæle.

”Den druknede by” er fyldt med uhyggeligt overskud. Dæmoner, djævle, homonculi og andre klamheder står i kø for at komme til for at gøre Infernus endnu mere gysende. Der er et højt tempo. En hårdkogt tone og henvisninger til både James Bond og Exorsisten med mere.

Stærkt underholdende gys om dæmonbekæmperen Morgan der i femte bind er på jagt efter en troldmand og dæmonen Chernoborg for at redde en besat gravid kvinde. Det er hårdkogt, spændende og uhyggeligt. Ikke mindst understøttet af Simon Bukhaves illustrationer.

http://benniboedker.dk

http://simonbukhave.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.