Jordens Rekordbog

‣ Forfatter: Lars Henrik Aagaard

‣ Illustrator: Rasmus Funder

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 249,95 kr.

‣ Målgruppe:fra 8 år

‣ Sidetal: 224 sider

‣ ISBN: 9788727041841

Jordens rekordbog er den vildeste fun facts bog om alt, hvad der findes på vores planet – Jorden.

Sammen med forfatter Lars Henrik Aagaard rejser vi hele kloden rundt. Her undersøger vi alt fra det farligste og største til det vildeste. Bogen er inddelt i fire dele, hvor den første omhandler ”Alle tiders største jordrekorder”. Her undersøges blandt andet, hvad der er den største begivenhed i jordens historie, og hvad der var istidens største katastrofe.

Anden del har titlen ”Klodens kæmpekræfter”. Kender du eksempelvis jordskælvenes styrke og ødelæggende energi? Eller hvilken tsunami der har været den absolut værste? Tredje del er mere geografisk; ”Jordens rekordsteder”. I dette afsnit kan du blive klogere på, hvor det dybeste sted i havet er, hvor dybt det er, samt hvor du kan finde verdens flotteste udsigt. Fjerde og sidste del berører os mennesker, som lever på jorden; ”Menneskers Jordrekorder”. Hvad tror du, er det vildeste et menneske har gjort ved jorden? Hvad er verdens sørgeligste sø? Og Hvilken menneskeskabt vandvej er verdens vigtigste?

En meget lærerig fakta bog om alt på kloden. Bogen kan både bruges derhjemme til at blive klogere på jorden, men også i undervisning i skolens naturfag. Bogen omfavner jordkloden og gør os mennesker klogere på, hvordan den er blevet til, hvad den har været igennem, og hvorfor den er som den er nu.

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.