Kniven

‣ Forfatter: Annette Bjørg Koeller

‣ Illustrator: Mads Themberg

‣ Forlag: Forum

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 170,95

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 76

‣ Sværhedsgrad: Lix 17

‣ ISBN: 9788763838405

De to seje drenge Tor og Pede har en kniv. Og en kniv er det, som den mere forsagte Teo, ønsker sig. Men han ved at hans brøsige far, aldrig vil lade ham få en. Men ud af det blå kommer Tor og Pede, og giver Teo den selv samme ønskede kniv. Og det er jo godt for Teo. Eller er det? For har den kniv ikke lidt vel rigeligt med hærværket på Tors fars bil at gøre?

Han havde mærket fars skrå blik på sig, da de gik forbi den blå bil. Men han holdt sine øjne klinet til gulvet. Uden at kigge op så han alligevel kata-strofen for sig. Den bølgende ridse langs bilens side. Den var fulgt med ind ad bag-døren, ind i stuen. Og nu spærrer den for alle andre tanker. 

Det er en virkelig fin lille og skarp bog til læs selv-drengene. Man kan mærke både Teos ønsker om at have en sej og farlig kniv, samtidig med at man også kan føle hans voksende knude i maven. Og man ved, at det er dømt til at gå galt.

’Kniven’ er fint illustreret af Mads Themberg.

Fin og knugende læs selv-bog om Teo, der uventet får en farlig kniv af to halvrødder. Og Teo bliver både glad, men skal samtidig holde kniven hemmelig for sin far og tænke over om der måske er en årsag til, at han har fået en sådan gave.

http://rosinante-co.dk/

http://rosinante-co.dk/forfattere/annette-bjoerg-koeller

http://www.themberg.com/

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.