Krop og krudtugler

‣ Forfatter: Lotte Salling

‣ Illustrator: Angelica Inigo

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 329,95

‣ Målgruppe:3-8 år

‣ Sidetal: 40

‣ ISBN: 9788727024080

Børn skal bevæge sig og være aktive. Men først og fremmest skal de have nogle voksne at spejle sig i. Voksne, som viser dem glæden ved at vide og føle, hvad kroppen er i stand til at kunne, hvis vi bare giver os selv lov til at være krudtugler.

Gennem sjove rim og remser lærer du i “Krop og krudtugler” om kroppen og dens kunnen. Vidste du, at dine tæer hjælper dig til at holde balancen, også selvom balancen faktisk sidder inde i øret, at øjet er bygget op som et kamera, at din hud er dit største organ, eller at dit hjerte er lige så stort som din knyttet hånd?

Bogen giver mange aktiviteter og øvelser, som I kan lave for at få en endnu bedre forståelse for det læste, samtidig med, at I har en sjov tid sammen. Ydermere er bogen fyldt med sjove billeder, som gør, at man kan få mange timers læseglæde ud af den. Det muliggør, at man kan anvende bogen til en bred målgruppe, for selvom den primære målgruppe er 4-8 år, så kan bogen sagtens anvendes til både større og mindre børn. De yngre børn vil have stor glæde af at sidde og kigge på de sjove og farverige billeder, mens de ældre vil kunne læse sig til viden om deres egen krop, samtidig med, at de udfører de motoriske øvelser. Bogen lægger endvidere op til samtale og leg for hele familien.

Lotte Salling er bevægelsespædagog og forfatter til over 40 billedbøger til børn, hvoraf flere har kroppen i fokus. Læs eksempelvis “Min egen kuffert med yogakort”, “Lyt til løven – yogaremser for børn”, Musetrin og Troldetramp”  eller “Hoved og hale”.

Illustrator Angelica Inigo har endnu engang formået at skabe nogle forrygende illustrationer, der udvider læserens forståelse af det læste. Illustrationerne heri minder meget om hendes værk i Far og Papa serien, hvor farver og små finurlige elementer får liv, og skaber deres helt eget univers.

“Krop og krudtugler” vil være til stor gavn både i hjemmet, i børnehaven og i skolen. Udover at lære om kroppen er der også stor værdi i remserne, som kan øge fokusset på rimord og opstilling af remser.

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.