Lea og Artur og skrumpe-vokseren

‣ Forfatter: Brian P. Ørnbøl

‣ Illustrator: Kenneth Hegelund

‣ Forlag: Straarup & Co

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 155,00

‣ Målgruppe:7+

‣ Sidetal: 25

‣ Sværhedsgrad: Lix 10

‣ ISBN: 9788770180269

”Nu skyder Dingo på Lea og Artur. Spoing! Spoing! Skrumpe! Skrumpe! Lea og Artur bliver bittesmå. ”Myretuen er blevet til et bjerg,” siger Lea.”

Vennerne Lea og Artur leger i skoven, og da de ser en kæmpestor myretue, giver det Artur en ide; de skal bygge en skrumpe-vokser, en pistol der både kan gøre ting bittesmå og få dem til at vokse igen. Da pistolen er klar, får vennerne hjælp af robotten Dingo der skrumper dem, så de kan komme på besøg inde i myretuen.

Bogen er del af en letlæsningsserie omhandlende de to venner Lea og Artur og deres ven, robotten Dingo, som kan bygge snart sagt alting. Man behøver ikke læse bøgerne i serien i rækkefølge. Det er en rigtig fin letlæsningsbog til 1.-3. klasses elever, der gerne vil have sjove og lidt skøre bøger. Bogen er gennemillustreret i farver af Kenneth Hegelund, og de farvestrålende og sjove illustrationer hjælper handlingen på vej og vil vække begejstring hos læseren.

Bogen har lix 10, og der kan på forlagets hjemmeside findes elevopgaver til bogen.

Den lækre forside med både Artur, Lea og robotten Dingo med skrumpe-vokseren vil også gøre sit til at få den unge læser til at tage bogen på hylden, det er jeg slet ikke i tvivl om.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.