Lili vil være stor

‣ Forfatter: Kim Fupz Aakeson

‣ Illustrator: Siri Melchior

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Pris: 69,95

‣ Målgruppe:2-4 år

‣ Sidetal: 32

Handlingen foregår på børnenes præmisser med en letgenkendelig hverdagssituation langt de fleste børn vil kunne genkende. I dette tilfælde er det blevet Lilis sengetid – eller, det mener hendes mor i hvert fald, men Lili føler sig ikke spor træt og giver sig til at fantasere om alt det hun vil foretage sig, når hun bliver stor nok til selv at bestemme.
Gennem hele fortællingen følges Lili af sin trofaste kammerat i skikkelse af en kvik og kærlig hund, som dog ikke altid sætter lige stor pris på Lilys planer for dem begge. Især ikke når hun ønsker sig en hel zoologisk have frem for kun at have én sølle hund.

Siri tegner Lili og hendes hund i en sort grov streg, der alligevel rummer det helt rigtige ansigtsudtryk og rammer nuancerne rent. Hvem der end har fundet på at sætte Kim Fupz Aakeson og Siri Melchior sammen, har begået en genistreg. Siri tager Kims fortælling og giver den fuld gas: Hvor teksten enkelt konstaterer at Lili som voksen ikke vil have kedelig morgenmad, så er illustrationen et orgie med seks forskellige slags slik, kager og is (selvom hunden dog må tage til takke med en skål müsli). Til sidst må Lili dog overgive sig til søvnen til sidst med et søvnigt øje på sned, mens mor aer (og kigger på uret).

Lili er en skøn lille krudtugle med meget bestemte meninger og rammer klokkerent temperamentet på et barn i den alder og et nærmere bekendtskab kan bestemt anbefales.

http://www.forfatterweb.dk/oversigt/zfupz00/print_zfupz00

http://www.dfi.dk/faktaomfilm/person/en/165203.aspx?id=165203

http://tegnefilm.com/about-us/siri-melchior/

Anmeldelsen er skrevet af Sarah Louise Ann Novak

Uddannet Cand. scient. bibl. Til daglig slår hun sine folder som børnebibliotekar på Vangede Bibliotek, hvor hun udtænker skumle planer for den litterære indoktrinering af bibliotekets lånere. Det er endnu ikke lykkedes hende at læse samtlige titler i børnebiblioteket, men hun har gjort et hæderligt forsøg. Man finder hende fortrinsvis foran hylderne med fantasy-, science fiction- og gyserlitteratur, men i realiteten er hun stort set altlæsende – når hun altså ikke spiller computerspil, strikker, syr eller forsøger at tale sin ene kat fra at overtage verdensherredømmet.